Jak rozpoznat kvalitní puzzle?

Chystáte se objednat puzzle z vlastní fotografie? Nevíte jak vybrat dodavatele, resp. zda fotopuzzle, které poskytují, je kvalitní? Nevadí, stačí když budete číst dál a dozvíte se, jak rozpoznat dobou kvalitu puzzle z fotky.

Foto puzzle nebo "puzzle z fotky" musí být v prvé řadě dobře vyseknuté. Když si koupíte puzzle skládačku v hračkářství, budete mít možnost si všimnout, že každý kus je vyseknutý velmi elegantně. Okraje každého dílka mají čistou hranu.Puzzle vyžaduje speciální nože pro dosažení požadovaných tvarů, dílky do sebe přesně zapadají. Pokud puzzle není správně vyseknuté, nevypadá dobře, i když je už poskládané. To může být velmi frustrující pro toho, kdo se snaží skládat dílky několik hodin. Hrany každého dílku musí být lehce zaoblené pro jednoduchou montáž. Takže první faktor, který byste měli zkontrolovat, jsou okraje puzzle dílků, které svědčí o dokonalém řezu.

Druhým faktorem, který byste měli zkontrolovat, je kvalita tisku. Nízké rozlišení tisku bude mít za následek výstup v nízké kvalitě, obrázek bude částečně rozmazaný. Váš dodavatel by měl využít vysoké rozlišení, minimálně však 600 DPI. Musí také používat kvalitní tiskové barvy. Obraz by měl mít hluboký gamut, aby vynikly detaily puzzle. Dobré puzzle dílky budou mít pololesklou vrstvu na povrchu, aby barvy pěkně vynikly, ale příliš neodrážely světlo. Vaše fotografie by měly být vytištěny na speciální fotografický papír pro zajištění dlouhé životnosti. Nutná je i odolnost vůči vodě, pokud budete potřebovat umýt povrch mokrou houbičkou, případně nanést vodou ředitelný lak.

Dobré fotopuzzle působí příjemně pro každého, bez ohledu na věkové skupiny. Dobrý výrobek by měl být v dobrém obalu. Musí vypadat podobně nebo lépe než to, co jste si koupili v hračkářství. Krabice by měla být z pevného knihařského kartonu, který vydrží dlouhé roky bez poškození. Obal musí být pěkně potištěn obrázkem puzzle. Krabice, v níž je zabalené puzzle, má být dost velká na to, aby se do ní dali třídit dílky při skládání, ale ne příliš velká, aby nezabírala mnoho místa. Pozor na krabice, na kterých je obrázek puzzle pouze přilepený, případně nanesený tepelným lisem, nemají dlouhou životnost.

Pokud si objednáte vaše fotopuzzle od dobrého výrobce, tento by měl garantovat náhradu chybějícího dílku a to nehledě na to, zda se dílek ztratil ve výrobě, nebo při skládání doma. Občas se prostě stane, že dílek zachytí vysavač, schovají ho děti, nebo dokonce sežere pes / ano, i to se stává /. Pak není nic horšího, než na konci skládání zjistit, že nám chybí jeden nebo dva dílky a celá práce a peníze vyjdou nazmar. Dobrý výrobce puzzle dokáže dodat celé nové puzzle, profesionální výrobce dokáže dodat přesně dílek, který chybí, aby se puzzle nemuselo skládat znovu.